BLOG

SVJ - jak efektivně nakládat s fondem oprav?

2. 2. 2023, autor: Petr Němec, investiční specialista a lektor - www.financenemec.cz, vytvořeno ve spolupráci s AK Svatoň

Dnešní doba nahrává vkladům, které splňují kritéria jistoty a zajímavého výnosu. Často nás nyní oslovují členové výboru SVJ či přímo předsedové výboru SVJ s otázkou, jak mají nakládat s volným kapitálem na účtech či kam je v dnešní době vhodné kapitál uložit. Pokusíme se na tyto otázky v jednoduchosti odpovědět (...) 

CELÝ ČLÁNEK →


Sousedská práva v bytových domech

11. 4. 2022, autor: Mgr. Bc. Radek Svatoň, advokát

Sousedské vztahy jsou leckdy křehké. Pokud se sousedy vycházíte dobře, pak je gratulace na místě. Sousedské války se totiž vedou odedávna, a to nejen mezi stěnami bytových domů, ale také na hranicích pozemků. A právě v oblasti sousedských práv se po příchodu nového občanského zákoníku (dále jen "NOZ") stala tato právní úprava poměrně hojně aplikovanou v praxi. Jaká je však ve skutečnosti vymahatelnost této ochrany? (...)

CELÝ ČLÁNEK →


Pes na útěku

15. 1. 2022, autor: Mgr. Bc. Radek Svatoň, advokát

Možná jste zaznamenali, že s rekodifikací občanského práva v roce 2014 zvíře přestalo být věcí v právním slova smyslu. Důvodová zpráva k novému občanskému zákoníku (dále jen "NOZ") výstižně uvedla, že se nová úprava v otázce zvířat "vymaňuje z dogmatu římského práva o bučících nástrojích". Zvíře je skutečně živý tvor nadaný smysly, vztahuje se na něj zvláštní právní režim a je mu proto věnována celá řada norem. (...)

CELÝ ČLÁNEK →

© 2020 - 2023  |  SVATOŇ ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!